Aysham

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری گفت: پرونده بافت تاریخی شهر یزد و جنگل های هیرکانی پیشنهادهای سال آینده برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو خواهد بود.

محمد حسن طالبیان روز شنبه در نشست روند ثبت دو اثر اخیر ایران در یونسکو افزود: کارنامه جمهوری اسلامی ایران با ثبت پرونده قنات ها و بیابان لوت به 21 اثر تاریخی -طبیعی رسید.

وی ادامه داد: قرار گرفتن نام آثار ایرانی در این فهرست سبب می شود تا گردشگران خارجی این مراکز را به عنوان مقاصد گردشگری خود انتخاب کنند و فواید زیادی برای کشور خواهد داشت.

طالبیان درباره چگونگی ثبت قنات ها در این فهرست گفت: پرونده قنات ها از هفت سال پیش شروع شد و فرآیند پیچیده ای داشت. وقتی قرار بود از بین 37 هزار قنات زنده ایران 11 قنات انتخاب شود که کار نقشه برداری و بررسی همه این موارد سختی خاص خود را داشت.

وی ادامه داد: لایروبی قنات یزد، رسیدگی به آسیاب مشیر و بلده و ساماندهی و جانمایی تابلوهای راهنما برای سایر قنات ها از دیگر اقداماتی بود که در طول پیگیری پرونده انجام شد.

ضمن اینکه کتاب های مختلفی در این باره منتشر شد و در اختیار کارشناسان جهانی قرار گرفت.

طالبیان اضافه کرد: بیش از 18 جلسه در پاریس با سفرای کشورها داشتیم، سه جلسه با ایکوموس و بیش از 23 جلسه در استانبول تا بتوانیم بدون لابی سیاسی و تنها با اقناع فنی و علمی این پرونده را به نتیجه برسانیم.

معاون میراث فرهنگی کشور از شورای مردمی قنات، جهاد کشاورزی و وزارت نیرو به عنوان نهادهای همکار در این پروژه نام برد.

وی درباره ثبت بیابان لوت نیز گفت: این بیابان اولین پرونده میراث طبیعی ایران در یونسکو و از حساسیت خاصی برخوردار بود که با یکپارچگی بین دستگاه های دخیل موفق شدیم این ثبت تاریخی را انجام دهیم.

وی یادآور شد: از این پس برای استفاده گردشگران از بیابان لوت نقشه هایی تهیه شده که گردشگران فقط در نقاط خاصی آنهم با حضور نمایندگان میراث فرهنگی در قالب تور می توانند حضور داشته باشند.