یکی از سؤالاتی که برای اکثر گردشگران و مسافران مالزی پیش میآید، این است که مالزی چگونه مسلمان شد و چرا این کشور آسیایی به یکی از مهمترین مراکز دین اسلام تبدیل شده است. کشور مالزی اولین بار در قرن هفتم میلادی با دین اسلام آشنا شد. زمانی که تجار هندی و اعراب به کشور مالزی سفر کردند و وضعیت خوب اقتصادی این کشور باعث جذب تاجران بیشتری شد، مردم کشور مالزی با دین اسلام آشنا شدند. سپس رفته رفته مناطق مسلمان نشین در این کشور افزایش پیدا کرد. در نهایت در قرن چهاردهم میلادی پادشاه آن زمان مالزی یعنی مالاکا، اسلام را پذیرفت و به ترویج این دین در کشور کمک کرد.
وضعیت ادیان مختلف در مالزی
دین رسمی کشور مالزی اسلام است و بیشتر مردم پیرو این دین هستند. اما ادیان دیگری چون آیین هندو، بودا و مسیحیت نیز در این کشور وجود دارند. پیروان این ادیان نیز در مالزی زندگی میکنند. اغلب مسلمانان مالایی پیرو مکتب شافعی بوده و تعداد کمی از آن ها شیعه هستند. با توجه به آمار به دست آمده، تعداد بوداییهای مالزی ۱۷.۴%، مسلمانان ۶۳.۷%، آیین هندو ۷%، مسیحیان ۸% و باقی جمعیت این کشور را پیرو ادیان تائیسم و کنفوسیونیسم تشکیل میدهند.
حتما مشاهده کنید: تور مالزی مرداد
زندگی مسلمانان در مالزی چگونه است؟
بعد از گسترش اسلام در مالزی، این دین با اعتقادات سنتی خود وارد کشور شد. مسلمانان این کشور اغلب پیرو مذهب شافعی هستند. اما طرفداران اسماعیلیه و صوفیه هم در مالزی به چشم میخورند. در این کشور 5 بار در روز، صدای اذان شنیده میشود. اگرچه تعطیلات رسمی مالزی نیز مانند کشورهای غربی و اروپایی شنبه و یکشنبه است، اما در جمعهها دو ساعت در روز تمام سازمانها، ادارات و نهادهای دولتی تعطیل میشوند تا افرادی که قصد شرکت در نماز جمعه را دارند، بتوانند به فریضههای دینی خود برسند.
مردم مالزی نماز جمعه را در این کشور بسیار باشکوه برگزار میکنند. اگرچه در قانون اساسی این کشور آزادی دین تائید شده است، اما افرادی که بخواهند در این کشور ساکن شوند و مقیم مالزی شوند، حتماً باید مسلمان شوند. البته این قانون کاری به توریستها ندارد. ولی بهتر است اگر به قصد گردشگری وارد مالزی میشوید، صحبتی از دین و سیاست نکنید. زیرا مردم این کشور به دین اسلام به عنوان خط قرمز نگاه میکنند.
مردم مالزی برای مذهب خود ارزش زیادی قائل هستند و تلاش میکنند به صفاتی مانند تقوا، صداقت و صبر پایبند باشند. آن ها نماز را اول وقت میخوانند و اغلب از کلاههای گرد و سفید رنگی که کلمه فرقان روی آن نوشته شده، استفاده میکنند. مسلمانان مالزی افراد صبور، آرام و محتاطی هستند. همه آن ها با غریبهها و مسافران رفتار دوستانهای دارند و با آن ها مودبانه رفتار میکنند.
حتما مشاهده کنید: آفر تور مالزی
جمعیت مسلمانان کشور مالزی چقدر است؟
فدراسیون مالزی که در جنوب شرق آسیا قرار دارد، دین اسلام را به عنوان دین رسمی خود میشناسد. این کشور از قرن هفتم میلادی تاکنون پیرو مذهب اسلام شده است و در حال حاضر جمعیت مسلمانان این کشور ۶۳.۷ درصد کل جمعیت کشور است. اگر بخواهیم یک محاسبه تقریبی انجام بدهیم، باید بگوییم که بیش از ۲۰ میلیون نفر از مردم مالزی مسلمان هستند. البته تعداد شیعیان مالزی درست مشخص نیست، ولی میتوان گفت، ۱۰ تا ۵۰ هزار نفر از کل مسلمانان شیعه هستند. با توجه به توضیحاتی که در بخشهای قبل دادیم، فرقههای متعددی در این کشور زندگی میکنند. اما معمولاً از تبلیغ فرقه تشیع جلوگیری میشود. به طور کلی سه گروه شیعه آقاخانی، اثنی عشری و بهره در مالزی ساکن هستند.
وضعیت شیعیان در مالزی
اکنون که میدانید مالزی چگونه مسلمان شد، بد نیست شرایط پیروان مذهب شیعه را نیز در مالزی بدانید. متاسفانه دولت مالزی نسبت به فرقه شیعه حساسیت زیادی دارد و از فعالیتهای این فرقه در کشور جلوگیری میکند. افرادی که کتابهای شیعی را داشته باشند، سه سال زندانی میشوند. در این کشور بیشتر سلفیها و وهابیها فعالیت گسترده دارند و با سلمانان شیعه مبارزه میکنند. در کشور مالزی اکثر اقلیتهای مذهبی برای تبلیغ دین خود آزادند. اما مذهب شیعه و پیروان این مذهب با سختگیریها و مشکلات بسیاری مواجه هستند.
حتما مشاهده کنید: تور ترکیبی مالزی سنگاپور
کلام پایانی
با توجه به توضیحاتی که درباره پاسخ سوال مالزی چگونه مسلمان شد در این مقاله مطرح کردیم، احتمالاً میدانید که با مذهب شیعه در این کشور برخورد میشود. بنابراین اگر قصد سفرهای گردشگری به کشور مالزی را دارید، بهتر است صحبتی درباره دین یا سیاست نکنید و از فرقه خاصی جانبداری نکنید. به هر حال سفر کردن فرصتی برای لذت بردن و آشنایی با مکانهای مختلف جهان است. اما شما باید به قوانین هر کشور احترام بگذارید و با حفظ باورهای خود به عقاید آن ها را بپذیرید.
حتما مشاهده کنید: تور اسپانیا 5 روزه